Bataatti-tomaattikeitto

Ostin vähän aikaa sitten uuden kirjan, josta saan meidän päivittäiseen ruokailuun terveellisiä vaihtoehtoja lisää. On kiva löytää uusia reseptejä joita kokeilla ja saada uusia ideoita ruokapöytään.
Olen aiemminkin useasti maininnut, että meillä syödään monipuolisesti ja terveellisesti, mutta joskus tuntuu siltä, että siihen lautaselle kaipaa jotain uutta.

Ensimmäisenä otin testiin vanhan tutun bataattisosekeiton, johon tällä kertaa lisättiin vielä tomaattia. Vähän valkosipulia ja ripaus chiliä niin johan sai vanha tuttavuus uusia piirteitä.





Bataatti-tomaattikeitto

4 annosta

2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 tlk (á 370g) paseerattua tomaattia
500 g bataattia
(2tlk/ 500 g papuja)
10 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl chiliä
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
1 tlk (2dl) Planti-kaurapohjaista ruokakermaa yrtti

(raejuustoa tarjoiluun)

Koska useimmiten muokkaan ruokaohjeita vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy, lisäsin tähänkin keittoon tuoretta timjamia ja tuon kaurapohjaisen ruokakerman, jota ei alkuperäisessä ohjeessa ollut. Tähän sosekeittoon voisi lisätä proteiinilähteeksi valkoisia papuja tai kikherneitä, mutta minulla ei kumpaakaan sattunut olemaan niin lisäsin valmiiseen annokseen raejuustoa. 

Hienonsin valkosipulinkynnet ja pyöräytin ne kattilan pohjalla öljyssä. Lisäsin joukkoon kuoritut ja paloitellut bataatit, pyöräyttelin niitä hetken, jonka jälkeen lisäsin tomaatit, veden ja mausteet. Keitin kunnes bataatit oli kypsiä ja lopuksi soseutin sauvasekoittimella. Valmiiseen soseeseen lisäsin vielä kaurapohjaisen ruokakerman ja kiehautin kerran. 

Voin sanoa, että oli hyvää soppaa, kannattaa testata :)

1 annos (sis pavut ja kikherneet, ilman raejuustoa)
364 kcal
15g proteiinia
48 g hiilareita
8 g rasvaa
12 g kuituja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton