Viikko 1 ja uuden vuoden treenit

Vuosi 2018 on nyt polkaistu käyntiin ja pyhät on takana päin. Arki on siis lähtenyt rullaamaan jo ihan normaaliraiteita niin töiden kuin treenienkin suhteen.
Montaa lepopäivää en malttanut pitää vielä, mutta onneksi nyt tämän viikonlopun sai kroppa levätä Helsingin reissun ajan.

Viimeksi vähän availin tavoitteitani tälle vuodelle ja joudun kyllä vähän lisäyksiä siihen tekemään. Tulin miettineeksi juoksumääriäni ja koska tavoitteena on juosta keväällä noin 55 kilometrin rupeama poluilla, pitää viikkokilometrimäärää hieman korottaa siitä 25 kilsasta. Jotta keho saadaan totutettua parhaiten pitkää matkaa varten olisi hyvä juosta suunnilleen sama matka viikon aikana, kun itse kisassa. Ainakin siis kevään aikana olisi tavoite vähintään 45 kilsassa per viikko, mielellään jopa se 50-55 kilsaa. Tiukkaa voi välillä tehdä, mutta pitää vaan viikonlopuille ottaa pitkät lenkit ohjelmaan ja mielellään poluilla.
Salillakin pitää käydä, jotta lihakset on kunnossa ja jaksavat kantaa ja viedä kehoa eteenpäin poluilla. Toivon mukaan lihastreeni auttaa myös pitämään mahdolliset rasitusvammat poissa. Sitten tietysti vielä salin ja juoksun lisäksi vähän joogaa ja kehonhuoltoa niin hyvä tulee :)



Miten sitten vuoden ensimmäisen viikon treenit?

Vuosi aloitettiin uudenvuoden päivänä juoksulenkillä ja juostiin miehen kanssa reilun 12 kilsan vetotreeni, jossa loppua kohti kiristettiin hieman vetojen vauhtia. Progressiivinen lenkki siis. Tiistaina lähdin työpäivän päätteeksi salille ja jalkatreenit ehdin tekemään, mutta vatsat jäi tekemättä yllättävän migreenikohtauksen takia.
Torstaina taas oltiin jo aamulla sovittu miehen kanssa, että lähdetään juoksemaan kevyt lenkki heti kun pääsen töistä kotiin saakka. Tarkoitus oli juosta noin 2 tuntia tai noin 20 kilsaa, mutta lähtö myöhästyi sen verran, että lyhennettiin lenkkiä hieman. Tämä siitä syystä, että meillä oli kotona koira odottamassa vielä iltalenkkiä ja iltaruokaa :)
Perjantaina kävin työpäivänä jälkeen vain kotona hakemassa salikassin ja lähdin treenaamaan. Yllättäen salilla oli aika hiljaista ja sain nopeasti tehtyä kaikki sarjat ja vajaassa tunnissa olin jo kotiin lähdössä. Porukan vähyyteen vaikutti varmaankin perjantai, mutta myös saman ketjun uuden salin avaaminen Turun Kupittaalla. Itsekin olen ajatellut välillä käydä siellä salilla aamulla ennen töihin menoa. Saisi taas vähän lisäenergiaa aamuihin :)

Tässä vielä viikon treenit listattuna

Maanantai, juoksu

1:23:59 h / 12,39km
keskisyke 163 bpm
keskivauhti 6:46 min/km
max vauhti 3:47 min/km

kehonhuolto

0:33:00 h

Tiistai, salitreeni

askelkyykyt 3x10 / 10+10 kg kahvakuulat
etukyykky 3x10 / 12 kg kahvakuula
jalkaprässi 3x10 / 40 kg
yläsoutu 3x10 / 20 kg

Keskiviikko, lepopäivä

Torstai, juoksu

1:38:30 h / 15 km
keskisyke 155 bpm
keskivauhti 6:33 min/km
max vauhti 5:22 min/km

Perjantai, salitreeni

kulmasoutu käsipainoilla 3x10 / 6 kg
vinopenkki käsipainoilla 3x10 / 5 kg
fly selkä 3x10 / 3 kg
ojentajat kick back 3x10 / 5 kg
hauiskääntö 3x10 / 6 kg
kahvakuula etuheilautus 3x10 / 12 kg
vatsat lantion nosto jalat ilmassa 3x10

kehonhuolto, high roller

Lauantai ja sunnuntai, lepopäivä

Tässä oli hyvä startti ja jo ensi viikolla päästään taas treenaamaan Vauhtisammakon kanssa.
Heillä alkaa myös uudet kurssit tammikuun aikana yleisestikin, joihin on vielä mahdollista lähteä mukaan. Joten jos juoksu yhtään kiinnostaa niin tule mukaan hulvattomaan treenijengiin :)
Vauhtisammakon Facebook-sivuilla (adlink) löytyy lisätietoa alkavista kursseista. Maanantaina olisi myös mahdollista päästä kehonkoostumusmittaukseen heillä 10 euron maksulla, jos uskaltaa mennä katsomaan mitä se kroppa on syönyt... Mä en uskalla näin joulun jälkeen :D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton