Viikonloppuherkuttelua, shoppailua ja kuntoilua

Meillä on tänä viikonloppuna ollut kunnon herkutteluviikonloppu. Kuitenkin herkuttelu on pääasiassa ollut terveellistä herkuttelua.
Viikonloppuisin on kiva panostaa ruuanlaittoon, kun siihen on enemmän aikaa kuin viikolla. Viikkosiivous meillä tehdään yleensä jo torstaina, jotta perjantaina voi jo rauhoittua viikonlopuksi. Perjantai-iltaisin syödään useimmiten aika kevyesti, koska päivällä ollaan jo syöty yksi ateria ja pari välipalaa. 

Tänä perjantaina tehtiin texmex-salaattia johon tuli nachot ja kaikki. Se on niin hyvää ja koko perhe syö sitä mielellään.
Tuohon salaattiin laitettiin ihan perus salaattipohja, jossa on paria eri salaattia, tomaattia ja kurkkua. Lisäksi siihen tuli makeaa chiliä, oliiveja, mozzarellaa, texmex-maustettua jauhelihaa, guacamolea ja chilikastikkeella maustettua kermaviiliä sekä ne nachot. 





Lauantaina päivällä käytiin Turun keskustassa hieman shoppailemassa. Kuopus sai uuden kevättakin, hupparin ja puseron. Itse ostin uuden sporttitopin ja etsin kuumeisesti kevääksi uusia kenkiä, jotain kevyitä tennareita tai vastaavia, joilla olisi mukava myös kävellä. Jotenkin haluaisin jotkin muut kuin perus Converset, mutta en vielä löytänyt. Pari mallia oli, joita kokeilin, mutta ne eivät tuntuneet yhtään hyviltä jalassa. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Turussa on huomattavasti suppeampi valikoima kuin esimerkiksi Helsingissä. Pitänee odottaa joko seuraavaa Hesan reissua tai sitten shoppailla netistä. Haluaisin mielelläni tukea paikallisia yrittäjä, mutta kun valikoima on mitä on, menee se hieman vaikeaksi. 
Shoppailun lomassa käytiin syömässä uudistetussa Kauppahallissa, jossa onkin lounaspaikkoja pilvin pimein nykyään. Kannattaa käydä testaamassa.

Illalla tehtiin kanawokia ja samaan aikaan valmistui tämän päivän makaronilaatikko uunissa. Näin ehditään tänään ulkoilla enemmän.

Kanawokiin tuli seuraavat ainekset:

2 tl seesamiöljyä
2 tl auringonkukkaöljyä
2-3 luutonta nahatonta broilerinrintaa
kuutioituna
2 silputtua valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja
raastettuna
2 porkkanaa
parsakaalia
1 prk bambusuikaleita
1 prk vesikastanjaa siivuina
1 makea chili, paloiteltuna
50 g suolattuja maapähkinöitä rouhittuna
400 g tuoreita munanuudeleita
2 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl soijakastiketta
2 tl kalakastiketta






Aiemmin olen tainnut myös mainita meidän perheen urheiluhulluudesta, tai pääasiassa se on tuo puoliso, joka seuraa Valioliigaa ja Formula1:ä. Lisäksi jääkiekko kuuluu suosikkilajeihin. Kyllä minäkin niitä välillä seuraan, mutta enimmäkseen vilkuilen sivusilmällä.
Tänään alkoi taas uusi formulakausi Melbournen kisalla. Meillä oli herätys hyvissä ajoin ennen seitsemää, jotta mies ehti ulkoiluttaa koiran ja minä sain tehtyä valmiiksi aamupalan ennen kisan starttia. 
Vuoden ekaa kisaa juhlistettiin brunssityylisellä aamiaisella klo 7 alkaen. Hulluja nämä suomalaiset! Vaikka kisa ei mennytkään suomalaisten osalta parhaalla mahdollisella tavalla, oli aamiainen maittava ja täyttävä. Hyvä mieli siitä jäi :)
Aamiaisella oli esillä kaupan leipätiskiltä ostettuja sämpylöitä, croissantteja, kananmunaa, pekonia, salaattia, tomaattia, kurkkua, ilmakuivattua kinkkua, juustoa, ananasta ja kahvia. Aamupala kasattiin olohuoneen pöydälle, jotta kisan seuraaminen meni samalla sujuvasti. 





Lähes koko viikon on kevätaurinko näyttätynyt täällä suunnalla. Torstaina menin töihin iltavuoroon ja aamusalilta tullessani hyppäsin bussin kyydistä keskustassa ja kävelin loput parin kilsan matkasta, koska aurinko paistoi niin lämpimästi.





Lisäksi viikolla on tullut tietysti treenattua. Olen päässyt myös juoksemaan! Eikä ainakaan vielä jalka ole vihoitellut. Salilla on aloitettu uusi saliohjelma, joka on Sportyplannerin kautta kasattu. Osa liikkeistä on ennestään tuttuja, mutta paljon on myös ihan uusia liikesarjoja, joiden tekeminen vaatii harjoitusta, jotta saadaan tekniikka kuntoon ja voidaan lisätä painoja vähän. Tämän hetken treeni on 2+1 treeni.

Maanantai
Salitreeni
Kyykkyhypyt, 5x5/10 kg levypaino käsissä
Tempaus, 5x3/10 kg
Vauhtipunnerrus, 5x5/17,5 kg
Hauiskääntö, 3x7+7+7/10 kg
Leuanveto vastaotteella, 2 (ilman avustusta), 5, 5
Alatalja askelkyykky, 5x5/5 kg
Voimapyörä, 3x10

Tiistai 
Spinning
aika 46 min
max syke 180 bpm
keskisyke 143 bpm
kulutus 265 kcal
pte 2.7

Keskiviikko
Juoksutreeni, vetoja
aika 1:01,48
matka 4,44 km
max syke 213 bpm 
keskisyke 151 bpm
kulutus 358 kcal
keskinopeus 13,55 min/km
max nopeus 2,28 min/km
pte 3.1

Taitaa maksimisyke olla hieman yläkanttiin, varmaankin sykevyön patteri pitää vaihtaa :D

Torstai
Salitreeni
Vinopenkki, 3x15/20 kg
Pystysoutu tangolla, 3x15/10 kg
Takaolkapäät taljassa, 3x15/5 kg
Vipunosto eteen taljassa, 3x15/5 kg
Leuanvedot myötäotteella, 15, 12, 12
Ylätalja eteen lapiokahvalla, 3x15/25 kg


Perjantai
Jooga 75 min

Lauantai
Salitreeni
Pistoolikyykky yhdellä jalalla Smithissä, 3x15/tanko
Etukyykky Smithissä, 3x15/tanko
Maastaveto suorin jaloin yhdellä jalalla Smithissä, 3x15/tanko + 2,5 kg
Ylätalja vastaotteella, 3x15/20 kg
Ojentajapunnerrus, 3x15/15 kg
Kapea penkkipunnerrus käsipainoilla, 3x15/4 kg
Pohjenostot kyykkyasennossa, 3x15/2,5 kg
Hoover 1,20 min, 1,02 min ja 0,42 min




Siinä tämän viikon treenit ja muut viikonloppukuulumiset. Nyt valmistaudun ihanassa ulkoilmassa kävelemiseen, kun suuntana parin tunnin kuluttua on Ruissalo. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton